Slideshow ImageSlideshow ImageSlideshow Image

Hur började det...

Vid en av mina fisketurer 2008 mötte jag fiskarbroder Peter Lind från Göteborg för första gången. Det visade sig att det inte var bara fisket som låg oss båda varmt om hjärtat utan också själva helhetsupplevelsen det innebär att med flugspö i hand få komma naturen riktigt nära.

Peter är en skicklig fotograf som tar välkomponerade bilder av vackra fiskar, stämningsfulla kustmotiv och delar med sig av dessa i sina reseskildringar. Dessa laddar han upp i sin Fiskedagbok på Edgeflyfishing.com.

2008 startades en tråd om nybyggda håvar av "Limpan", vilken jag ivrigt följde, för en egenhändigt gjord håv ville ju jag också ha. 2009 blev startskottet för min egna lilla håvverkstad hemma i garaget.

I slutet av 80-talet var första gången jag introducerades i konsten att fiska fluga. Jag sökte medlemskap i Löftaåns fvf. där kurs i flugspökastning och flugbindning fördjupade mitt intresse. Löftaån var platsen för mina första idoga försök att lyckas lura min första havsöring på fluga. Favoritflugorna då var “Hökensås Montana” och “Mickey Finn”.

Jag har svårt för de håvar på marknaden som är maskinellt producerade. De har en dålig ergonomi och överdimensionerade för att försöka passa alla typer av fiske

Min strävan har alltid varit att göra håvar som är praktiska, lätta och smidiga, som har de rätta egenskaperna, och fyller ett behov. Håvar man kan lita på när det är dags att håva och som dessutom är vackra hantverk.

I utvecklingen av nya håvar har jag god hjälp av både vänner som fiskar havsöring längs kusten, till fiske guider verksamma i Sverige och andra länder. När du bestämt dig för en håv anpassas den till det fiske du älskar allra mest.

Jag vågar lova att en håv gjord av mig är ett unikt hantverk som inte bara kommer vara till nytta och glädje för dig utan också för nästa generation som också längtar ut för att göra det vi flugfiskare helst av allt vill göra.